Lokalmat

Honning fra Kjartan på Solhøi bigård

Kom innom og prøv honningen fra Kjartans Honning i Trøgstad! Honningeventyret i Bolleland startet med et samarbeid med Arne Nyhus fra Romedal. Det bidro med at vi startet med over 3 solgte tonn honning i 2012 og vokste videre derfra. I dag får vi kvalitetshonningen vår fra Solhøi bigård i Trøgstad. På Solhøi har det blitt laget honning siden 1938. Kjartan, barnebarnet til birøkteren som startet i 1938, vokste opp med birøkting og har tatt over bedriften. Kjartan har produsert skogshonning, lynghonning og bringebærhonning i flere år. Nå i år får du også kjøpt jomfruhonning, med honning rett fra bikuba! Les mer om honningen på kjartanshonning.no.

I 2015 gikk det 4,145kg ut av dørene i Bolleland, "Landet som flyter av spekemat og honning".

Måliaosten - Ekte Geitost

Måliaosten fra Dotterud Gård i Løten har blitt et kjempeprodukt i Bolleland! Folk fra land og strand valfarter til Espa for å få tak i denne ekte geitosten! Geitosten selges i to typer. En stor ost på ca. 1,4kg og en mindre ost på ca. 0,7kg. Det kan virke som at kundene våre vil ha mer og mer at geitosten. I 2013 gikk det over dobbelt så mye av den lille biten som den store, og i 2015 går det halvt om halvt. I 2015 solgte vi 700 små oster og 697 store, totalt 1,466 tonn geitost på ett år! Det er bra levert! Både fra familien Alveseike på Dotterud Gård og geitene i bergene rundt Målia!

Bakken Øvre Gårdsmat

Vi har gjennom flere år hatt et godt samarbeid med Bakken Øvre Gårdsmat i Løten. Det største produktet så langt er nok pultosten, med 832 solgte bokser i 2015! Ellers har vi solgt juleribbe, medisterpølser, indrefilet og bacon av svin fra Hotell Grisegod. Skikkelig glad gris blir skikkelig god mat, og det kan vi takke hotelleier og Bakken Øvres Ole Martin Kildahl for! Produkter fra Bakken Øvre er kvalitetsprodukter fra dyr som har det godt!


 Veibeskrivelse:

Oslo-Espa Servicesenter: via Trondheimsvegen, 1 t 2 min uten trafikk (94,3 km)
Trysil-Espa Servicesenter: via Rv25, 1 t 30 min uten trafikk (121 km)